Valborg

I mitt sista inlägg skrev jag att jag skulle göra 2 saker samtidigt. skriva i bloggen och lösa melodikrysset. Gick inte bra det.
Melodikrysset har väl aldrig gått så dåligt och det jag tänkte skriva blev inte skrivet. Nu har jag lärt mig DET.
Jag skrev också i förra inlägget att jag tänkte berätta om en bra bok, det tar jag i nästa inlägg.

På påskafton var jag ute i stort sett hela dagen. Promenerade långt och länge med min syster, var hem till henne en sväng och sen åt vi middag med mamma.
Efter det åkte jag med Robban till Ovansjö. Det var ju toppenväder i påsk.
Krattade och satt och myste i solen och Robban och jag pratade om livet och allt gott man får av det.

På annandagen kom tjejerna med familjer och vi grillade och hade det trevligt.

På tisdag var Ingrid och jag och tittade på en utställning om klimatsmart mat. Man ska äta närproducerat och inte kött av idisslande djur. Överhuvudtaget minska mängden kött. Absolut inte kasta mat. Det är ju varken klimatsmart eller ekonomismart att först betala maten och sen kasta den. Ät upp din mat. Det slängs alldeles för mycket mat. Skärpning.....
Det blev en god fika på Skornetten och sen manifestation mot kärnkraft på torget. Många intressanta aspekter vi fick där. Stadsbesöket slutade med en mjukglass.
På onsdaag var det tvätt på fm och sen kom min allra finaste Nova. Vi tog en promenad till lekparken vid SvartviksHerrgård. Hon är 6 år Nova och så duktig på att promenera. Skulle tro att det är 4 km fram och tillbaka.
Hon fick välja middag och då blev det Pasta Carbonara... Gott.
Vi spelad, pratade och ritade. Tidig kväll blev det för mig - sen för henne.
Hon tyckte att jag hade stökigt. Jag har väl inte stökigt sade jag. Nej men skräpigt sade Nova.
Det är för att jag har haft Malcolm (katt) här 5 dagar sade jag. Då sa Nova: inte kan en katt dra fram så här mycket skräp.. Ja det var bara för mig att erkänna att jag slarvat med städningen. Novas pappa dammsuger varje dag?????
På torsdag tog vi bussen till lekparken i Svartvik. Nova älskar att åka buss. Sen buss hem och tvättade åt min mamma och åt middag där. Nova är så följsam tålmodig och så förnuftig.
Hon säger själv: tänk att jag som är så liten kan så mycket.. Älskade Nova.
På torsdag kväll skjutsade vi hem Nova och for till Kursen i Elimkyrkan. Jag blir så glad och uppfylld av dessa kurskvällar. Älskar den samvaron. De har gett mig så mycket till mitt hjärta så mycket gott.

Ja igår åkte jag hemifrån med buss 8.00 till frissan i stan. Träffade sen June och tog en fika på Stenstan. Sen en fantastisk händelse för mig. Var på fotografering på Model Lab på Strand hotell.

Först blev vi sminkade och sen fick vi bli fotograferade med 8 olika bakrunder sammanlagt 60 bilder i olika positioner. En mycket rolig fotograf som verkligen fick mig att känna mig avslappnad och fin.
  En av de 60.
Jag blev mycket nöjd med många av bilderna och köpte alla till det nätta lilla priset av 2400 kr. Lite galen kan till och med jag vara ibland.

Efter fotograferingen som tog 2.5 timmar så tog vi, June och jag en promenad till Vinkeltået där June bjöd på tacos. och det blev en hel del prat.
Finaste Therese kom och hämtade mig och skjutase hem mig 21.30- verkligen en heldag för mig. Kommar alltid att minnas den som en fin dag.

Måste få säga att Nova är mycket noga med att ta på bältet då vi åker buss. Det är inte många som gör det. Jag skev till din tur om det och vad de tänkte göra åt det. Jag fick et dåligt svar att chaufförerna ska säga till om detta. Har hänt 1 en gång av alla som jag åkt buss. De sa också att människor måste ta eget ansvar. Det gör de dock inte och händer det en olycka och den som sitter nära mig inte har bälte på sig då är sannorlikheten stor att den personen skadar mig. Idag togs den här frågan upp på Rapport.
Detta är en viktig fråga tyckeer jag.
Oj vad mycket text.
Tusen tack du som orkade läsa.
Ikväll är det Valborg och jag sitter här hemma i mitt eget sällskap och mår gott av det.

Kramkram